
Ahududunun içeriğinde ; reletin, mağnezyum,
fosfor, mangan, demir, bakır asitleri, protein, karbonhidrat, selüloz, limon
asidi, C vitamini, kalsiyum, vitaminler P, eterik yağ, provitamin A ve pürinli
maddeler vardır.
Ahududunun Yararları
• Toksin maddelerin dışarı tahliye edilmesini sağlar,
• Kanı temizleme etkisine sahiptir,
• Enerji verir,
• Yorgunluğu giderir,
• Ateş azaltıcı etkisi bulunur,
• Vereme karşı etkin rol oynar,
• Kansızlığa yararlı gelir,
• Romatizma hastalıklarını giderir.
• Yapraklarından elde edilen çay idrar söktürür,
• Kabızlığa birebirdir,
• Ahududu suyu böbrek ile safra taşlarını düşürmeye
destek olur,
• Göz iltihabına yapraklarından elde edilen suyla yapılan
pansuman yararlı gelir,
• Yüksek tansiyonu azaltır,
• Sakinleştirici etkisi bulunur.
Ahududunda bol ölçüde A vitamini mevcuttur
ve bu vitaminler kişinin sağlığı için fazla önem teşkil eder. A vitamini
dokularını kuvvetlendirir ve sıkılaşmasını sağlamaktadır. Ayrıca diyabet
rahatsızlığı hastalıklarına faydalı gelir ve böbrek fonksiyonlarını tedavi
eder.
Ahududu tüketimi bitkisel tedavi nedeniyle
önemlidir. Başta diyabet hastaları ile böbrek hastalıkları yaşayanlar her gün
ya da haftada en az üç kere yarım kase kadar Ahududu tüketmeleri yararlıdır.
Fazla diyabet kişinin vücudunda zaman içerisinde damar ile hücrelerin
yıpranmasına sebep olur. Ahududu oluşan bu yıpranmayı durdurur ve tamir eder.
Birçok meyve
ile bitki çeşiti içinde doğal tedavi için Ahududu değerli bir yere sahiptir. Bu
sebeple mümkün olduğunca fazla yenilmelidir. Ahududu çiçekleri ve
yapraklarından da yararlanılır. Çiçekleri kaynatılır ve elde edilen sıvıyla
ağız çalkalama yapıldığında diş eti iltihabını giderir ve bademcikleri
temizler. Göz nezlesi için iyi bu su ile göz banyosu yapılır. Deri bakımı için
Ahududu püre şekline getirilir ve maske yapılırsa İçeriğinde bulunan A vitamini
cildi besler ya da sıkılaştırır. Bunun Dışında yapraklarından yapılan çay bünye
iltihabını ve ödemi atmada destek olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder