
Yaklaşık 4 sene süresince ürün verebilir. Daha sonra
sökülüp, tekrar dikilmelidir.
Ananas
alınırken dikkat edilecek konu yaygın ya da taze olmasıdır. Dış yüzeyi canlı,
Yaprak kısmı taze ve yeşil olmalıdır. Kokusu da tazeliğinin belirtisi olarak
kabul edilir. Genişliği ne kadar çok ise tüketilebilir bölümü o kadar uzun
olur. Büyüdükten sonra toplandığı amacıyla, bekletilmeden yenmesi tavsiye
edilir. Olgun bir ananası bıçak yardımıyla kolayca soymanız olasıdır.
Ananasın yararları
şunlardır.
• Ananasın en değerli özelliği sindirime destek olmasıdır.
En ağır sindirilen al eti rahatlıkla sindirebilmeye destek olur.
• Mide ile bağırsak hareketlerini düzene sokarak,
hareketlenmesini sağlar.
• Vücuttaki yağ oranının düşürülmesine destek olduğu
için, zayıflama hususunda etkin rol oynar.
• Yüksek ölçüde B ve C vitamini içermesi cildi
güzelleştirir, tazeler, tırnakların ve saçların sağlıklı olmasını sağlar.
• Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde tesirli olur,
aynı sürede stresi azaltır.
• Nezle belirtilerinin engellenmesi bakımından
yararlıdır.
• Yaraların tedavi olmasını sağlar.
• İdrar giderici özelliği ile vücuttaki toksinlerin
tahliye edilmesini sağlar, vücutta ödem oluşmasının önüne geçer. • Tansiyonun
düşürülmesine destek olur.
• Koroner kalp hastalığının önlenmesinde yararlıdır.
• Kemik ile eklem kireçlenmelerine karşı koruyucudur.
Bromelain enzimini
bol ölçüde içerdiği için kanser oluşmasını önlemedeki tesiri yapılan deneylerle
de ispatlanmıştır.
Şifalı meyveler
içinde olabildiğince yararlı olan ananas, bitkisel
tedavi amacıyla kullanılacaksa ölçülü tüketilmeli, bilir kişi yardımı
alınmalıdır. Kan sulandırıcı ilaçları kullananların tüketmemesi uygundur.
Yurdumuzda de bol ölçüde tüketilmeye başlanmış bir meyvedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder